Robot als cocktailshaker

18 april 2013
Robot als cocktailshaker

De mogelijkheid bestaat dat het de komende jaren minder levendig wordt achter de bar. Op de Massachusetts Institute of Technology (MIT) creëerde een groep ontwikkelaars en ontwerpers de
Makr Shakr, een cocktailbar waarin barmannen vervangen zijn door een robot. Ook ontwikkelde zij hierbij een app waarbij gasten zelf drankjes samen kunnen stellen.

*Bewegingen*
De handelingen die de robot uitvoert zijn vergelijkbaar met die van een barman. Ze kunnen de cocktailshaker schudden, gieten, roeren en een citroen schillen voor een decoratieve krul. De robot is niet houterig. De bewegingen die hij maakt zijn geïnspireerd op die van danser Roberto Bolle van het American Ballet Theatre.

*App*
De Makr Shakr maakt gebruik van de Coca Cola Freestyle drankautomaat die voorziet in 100 verschillende mixdrankjes die bij de Bacardi passen, waar de bar mee gevuld is. Voor de drankjes die de robot niet kent, is er een app beschikbaar waarmee gasten hun persoonlijk samengestelde cocktail door kunnen geven. Ook meet de app hoeveel alcohol de gast door de cocktails binnenkrijgt. De app en de bar werden tijdens een meubelbeurs in Milaan voor het eerst getest.

~Maud Vissers~

Overig nieuws