Drinken met mate is sexy

21 december 2015
Drinken met mate is sexy

Vrouwen vinden mannen die met mate drinken zelfverzekerder, intelligenter en sexier. Dat blijkt uit een onderzoek dat Heineken heeft uit laten
voeren in het kader van het nieuwste hoofdstuk van de 'Enjoy Heineken(r) Responsibly' campagne. EHR is het platform van Heineken om een grotere bewustwording te creëren voor verantwoord alcoholgebruik. Vanavond gaat de bijbehorende Heineken(r) TV commercial live.

In de commercial zien we jonge ambitieuze vrouwen die op zoek gaan naar mannen die maat weten te houden tijdens een avond uit. Hiermee wil Heineken op zijn eigen manier de mannen aanmoedigen om met mate te drinken.

*Vrouw vindt man die met mate drinkt zelfverzekerder, intelligenter en sexier*
In het kader van de campagne heeft Heineken onderzoek* gedaan naar de mening van vrouwen over het drinkgedrag van mannen. Hieruit blijkt dat vrouwen mannen niet alleen zelfverzekerder (82%) vinden wanneer zij met mate drinken, maar dat ze ook als sexier (81%) en intelligenter (77%) worden gezien. Daarnaast geeft maar liefst 85% van de vrouwen aan dat ze de voorkeur geven aan een man die met mate drinkt. Volgens de vrouwen zijn de mannen dan namelijk meer ontspannen en losser, maar nog steeds verantwoordelijk en verstandig en hebben zij het gevoel dat de man weet hij wat hij wil.



*Tess Milne*
Actrice en presentatrice Tess Milne ging de straat op om deze resultaten te testen en mannen en vrouwen in Nederland de hemd van het lijf te vragen tijdens een avond uit. Is het nu waar dat mannen meer succes hebben bij vrouwen, wanneer zij een een glas te veel op hebben of is dit een mythe?
"https://www.youtube.com/watch?v=cyqc2-vh2Jw&feature=youtu.be":https://www.youtube.com/watch?v=cyqc2-vh2Jw&feature=youtu.be



Tess Milne: "Wanneer ik op stap ben komt het wel eens voor dat er een beschonken man me probeert te versieren. Waarschijnlijk denkt hij op zo'n moment meer indruk te kunnen maken op vrouwen na dat ene borreltje teveel. Persoonlijk vind ik mannen die wat minder drinken een stuk aantrekkelijker dan mannen die teveel drinken. Ik vroeg me af of ik de enige hierin was, maar waar ik het meest nieuwsgierig naar was is wat mannen denken dat wij vrouwen aantrekkelijk vinden. Vandaar dat ik graag op onderzoek uitging!"

*Bron: Onderzoek is uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 530 vrouwen tussen de 18 en 30 jaar (december 2015)

Overig nieuws