Broodje verse roomkaas met gerookte zalm

1 januari 2016 | Jorien Slager

Een goed broodje smaakt niet alleen lekker, het ziet er bovendien erg appetijtelijk uit. Wanneer daarnaast de combinatie van dit alles bij uw gasten voor een verrassende ervaring zorgt, heb je pas écht eer van je werk. CuliTip garandeert als altijd die perfecte combinatie, deze keer met dank aan een bijzondere kaas...

Ingrediënten (4 broodjes):

4 volkoren bollen
1 spuitzak verse roomkaas bieslook à 400 gram
20 Peppadews (mild)
1 zak gemengde salade
½ bosje bieslook
2 eetlepels olijfolie
120 gram gerookte zalm
snufje gemalen peper en zout

Bereidingswijze

Bak de voorgebakken broodjes 4 minuten af in een oven die u heeft voorverwarmd op 180 graden. Als de broodjes zijn afgebakken deze even laten afkoelen en dan doormidden snijden. Knip met een kartelschaar een puntje af van de spuitzak verse roomkaas. Hierdoor creëert u een mooie gekartelde rand. Spuit nu de gewenste hoeveelheid roomkaas op het broodje (liefst op de rand van het broodje voor een mooie uitstraling). Was de gemengde sla, indien nodig, en maak deze droog. Maak de sla aan met olijfolie, peper en zout, en verdeel het geheel over de vier broodjes. Snijd de Peppadews in stukjes en strooi deze over de salade op het broodje. Leg 40 gram gerookte zalm op één broodje. Strooi wat grof gesneden bieslook over de zalm. Zet het broodkapje schuin op het bord. U kunt eventueel nog een gesnipperd rood uitje toevoegen.

Variaties:

U kunt het bruine brood ook vervangen door Ciabatta of Focaccia.

Bent u geen visliefhebber, gebruik dan parmaham.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: