Broodje verse roomkaas met gerookte zalm

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Broodje verse roomkaas met gerookte zalm

Een goed broodje smaakt niet alleen lekker, het ziet er bovendien erg appetijtelijk uit. Wanneer daarnaast de combinatie van dit alles bij uw gasten voor een verrassende ervaring zorgt, heb je pas écht eer van je werk. CuliTip garandeert als altijd die perfecte combinatie, deze keer met dank aan een bijzondere kaas...

Ingrediënten (4 broodjes):

4 volkoren bollen
1 spuitzak verse roomkaas bieslook à 400 gram
20 Peppadews (mild)
1 zak gemengde salade
½ bosje bieslook
2 eetlepels olijfolie
120 gram gerookte zalm
snufje gemalen peper en zout

Bereidingswijze

Bak de voorgebakken broodjes 4 minuten af in een oven die u heeft voorverwarmd op 180 graden. Als de broodjes zijn afgebakken deze even laten afkoelen en dan doormidden snijden. Knip met een kartelschaar een puntje af van de spuitzak verse roomkaas. Hierdoor creëert u een mooie gekartelde rand. Spuit nu de gewenste hoeveelheid roomkaas op het broodje (liefst op de rand van het broodje voor een mooie uitstraling). Was de gemengde sla, indien nodig, en maak deze droog. Maak de sla aan met olijfolie, peper en zout, en verdeel het geheel over de vier broodjes. Snijd de Peppadews in stukjes en strooi deze over de salade op het broodje. Leg 40 gram gerookte zalm op één broodje. Strooi wat grof gesneden bieslook over de zalm. Zet het broodkapje schuin op het bord. U kunt eventueel nog een gesnipperd rood uitje toevoegen.

Variaties:

U kunt het bruine brood ook vervangen door Ciabatta of Focaccia.

Bent u geen visliefhebber, gebruik dan parmaham.

Overig nieuws