Britse restaurantketens nog te ongezond

23 oktober 2015 |
Britse restaurantketens nog te ongezond<

Kinderen krijgen in Britse restaurants nauwelijks de mogelijkheid om gezond te eten, zo blijkt uit onderzoek van organisatie Soil Association
bij 21 Britse restaurantketens. Dit meldt de Engelse krant The Guardian. Soil Association zet zich in voor onder andere gezonde en duurzame voeding.

Onwetendheid
De eigenaren van de restaurants bleken vaak zelf niet het eten klaar te maken. Ook konden zij in meer dan de helft van de gevallen niet vertellen waar het eten vandaan kwam.

Frisdrank
Ook kwam er kritiek op het frisdrankbeleid van ketens Café Rouge, Frankie & Benny's en Pizza Hut. Deze ketens bieden een gratis refill aan als het eerste glas leeg is. Twee glazen frisdrank bevatten al meer dan 17 suikerklontjes, terwijl kinderen tussen de 4 en 6 jaar volgens de National Health Service maximaal vijf suikerklontjes per dag mogen.

Goede voeding
Volgens Soil Association kunnen grote ketens goede voeding aanbieden. Een voorbeeld ervan is Wetherspoons, die duurzame vis, scharreleieren en lokaal rundvlees serveert.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: