Bresc maakt culinair roosteren mogelijk

30 april 2012 |
Bresc maakt culinair roosteren mogelijk<

Bresc ontwikkelde op basis van de eeuwenoude parrillada drie smaken voor het culinair roosteren. De 'parrillada' is een eeuwenoude traditie. Hierbij werden locale producten door herders en vissers boven houtskool geroosterd.
Dit varieerde van een heel lam aan een ijzeren spies tot aan sardientjes op een rooster boven open vuur. De grill is in Spanje even belangrijk geworden als de zon, wijn en olijfolie. Blikvanger in een Baskische parrillada zijn de enorme koteletten van het plaatselijke runderras raza vasca. Deze koteletten worden op smaak gebracht met een mengsel van olijfolie, knoflook, peper en peterselie. Op de roosters liggen ook vaak stukken lamsvlees, worstjes van allerlei aard, sardientjes, reuzengarnalen en sterk gekruide slakken. Op het gebied van groente wordt veel gewerkt met paprika, tomaat en ui en natuurlijk is knoflook niet weg te denken.

Verse kruiden op olie
Bresc ontwikkelde op basis van de eeuwenoude parrillada
drie smaken voor het culinair roosteren. De smaken zijn
gebaseerd op de keuken van het Iberisch schiereiland (met
name Spanje en Portugal). Hoofdingrediënten zijn knoflook,
peper, peterselie en olijfolie. De kruiden op olie zijn aan te brengen voor, tijdens of na het grillen. Dit laatste heeft de voorkeur omdat vlees, vis, kip, wild en groente eenvoudig zo op smaak te brengen zijn. Het product kan zo optimaal garen op de Grill/Big Green Egg met minimaal risico van verbranden.

Overheerlijke smaken
Bresc presenteert u drie overheerlijke smaken; Aio e Lemone, Piri Piri en Mojo Verde. De kruiden op olie zijn aan te brengen voor, tijdens of na het grillen. Voor meer informatie kunt u de "website van Bresc":http://www.bresc.nl/ bezoeken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Bier Achtergronden
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik

?Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training ...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: