BBQ verpest door verkeerde wijn

21 september 2014
BBQ verpest door verkeerde wijn

Het eten op de barbecue en de wijn in ons glas zijn niet op elkaar afgestemd. Dat blijkt uit onderzoek van De Wijnbeurs. Het extra geld dat
Nederlanders betalen voor hun barbecuemaaltijd gaat in rook op omdat er sprake is van een 'mismatch'. Hoewel verschillende bereidingen de revue passeren, houdt 75% van de Nederlanders het slechts bij één wijn.

*Zonde van het geld*
Uit de wijnenquête blijkt dat bijna 60% van de Nederlanders meer geld besteedt aan een avond barbecueën dan aan een doordeweekse maaltijd. Vlees (80%), vis (10%) en gevogelte (5%) wisselen elkaar af. Bouwknegt: “Toch drinkt maar liefst 75% van de Nederlanders slechts één soort wijn bij de barbecue. Zo komen niet alleen de verschillende gerechten, maar ook de wijn niet voluit tot hun recht”. Volgens Bouwknegt gaan euro’s in rook op door deze smaakmismatch. Ook door het (overmatige) gebruik van fabriekssauzen zoals knoflooksaus en satésaus gaat smaak verloren. Deze populaire sausen zijn erg vet en leggen de smaakpapillen lam”.

*Driegangen-BBQ*
Om optimaal te kunnen genieten van zowel de smaak van de wijn als van de gerechten tijdens een BBQ adviseert Bouwknegt om de maaltijd op te delen in verschillende gangen. Zo kan je de wijnkeuze goed afstemmen op wat er op de grill ligt. ‘Wil je het toch liever bij één wijn houden? Kies dan voor een Beaujolais of een stevige Spaanse rosé. Deze wijnen matchen met veel typische barbecuegerechten’, aldus Bouwknegt.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws