Bar Bistro Joseph krijgt nieuwe look

26 april 2016
Bar Bistro Joseph krijgt nieuwe look

Bar Bistro Joseph in Hoofddorp heeft een nieuwe look gekregen, verzorgd door bureau Estida. Dit designbedrijf richtte de zaak in 2011
ook al volledig in. Destijds werd er gekozen voor een warme ‘classy & cosy’ stijl. Zo'n 5 jaar later, was het tijd voor een update. Met behoud van de grote elementen veranderde het interieur naar meer industrieel-urban.

*Restyling*
De eigenaar van Bar Bistro Joseph, Jos Bölte, schakelde ESTIDA Interior Design en Concept Development in 2010 in voor het grondig aanpakken van het interieur van zijn zaak in Hoofddorp. Na deze inrichting tekende ESTIDA ook voor de inrichting van Josephines cocktailbar en Joseph ‘Aan de Poel’. Met name de stijl van die laatste zaak was de basis voor de restyle nu in Bar Bistro Joseph.



*Lichter, ruimer interieur*
Met veel staal en hout werd een lichter, ruimer interieur gecreëerd. Stoffen lampenkappen maakten plaats voor industriële lampen van staaldraad, gordijnen die eerst het ‘cosy’-effect benadrukten zijn vervangen door stalen rekken waaraan planten voor een groene, duurzame touch zorgen. Andere tafels, stoelen en een nieuwe indeling gaven ook meer ruimte in deze horecazaak. En ter versterking van de urban-look zijn aan de wanden oude golfplaten geplaatst van roest of in groene en blauwe tinten.

*Golfplaten aan de muur*
De entree van deze bar-bistro viel te weinig op naar de smaak van Jos Bölte. Daarom is dit ook aangepakt en getransformeerd in een opvallende, eigentijdse entree met veel licht en een grote golfplaten muur met de naam van de zaak als blikvanger. Ook de serre moest grondig gerestyled worden. Het oorspronkelijke terras was gedurende de jaren omgebouwd tot een serre maar vormde nooit een echt onderdeel van het restaurant. Maar nu na de restyling is dezelfde interieurstijl hier duidelijk terug te vinden.

~Christel Tuin~




Overig nieuws