Betaalt u straks 80% belasting op onkostenvergoedingen?

12 juli 2014 |
Betaalt u straks 80% belasting op onkostenvergoedingen?<

In 2015 worden er grote veranderingen in de loonbelasting en het arbeidsrecht doorgevoerd. Als horecaondernemer zijn dat zo ongeveer de laatste dingen
waar u zich mee bezig wilt houden. Misschien heeft u alle rompslomp rond belastingen en arbeidsovereenkomsten wel uitbesteed. Maar als de regels niet goed worden toegepast komt de rekening wel op uw bureau te liggen. Schrijf u nu met korting in voor het seminar!
Alles wat u moet weten!
We hebben daarom alles wat u op 1 januari volgend jaar moet weten en geregeld moet hebben eens op een rijtje laten zetten. Twee deskundigen van 2Xplain Vakinformatie, de specialist op het gebied van loonbelasting en arbeidsrecht, komen op 15 september vertellen hoe u de arbeidskosten zo laag mogelijk houdt, en de arbeidscontracten zo flexibel mogelijk.

Betaalt u straks 80% belasting over een personeelsmaaltijd?

Als u naast het salaris ook onkostenvergoedingen aan uw personeel betaalt, gelden daar momenteel veel, vaak ingewikkelde regels voor. Voor elke soort vergoeding bestaan aparte regels. Kijken we bijvoorbeeld naar werkkleding, dan mag dat van de belastingdienst pas zo genoemd worden als er minimaal een logo van bepaalde afmetingen op staat.

Bij maaltijden maakt het verschil of die tijdens een normale dienst genuttigd worden, of tijdens overwerk. Daarnaast kan het verschil maken of u iets vergoedt, iets verstrekt of iets ter beschikking stelt. In het geval van werkkleding: vergoeden betekent dat de werknemer iets koopt en u dat terugbetaalt, verstrekken betekent dat u de kleding koopt en aan de werknemer geeft, ter beschikking stellen houdt in dat u voor kleding zorgt die de werknemer op het werk aantrekt.

Nieuw systeem per 1 januari 2015
Op 1 januari 2015 gaat het hele systeem van onkostenvergoedingen op de schop. Alle losse regeltjes verdwijnen en in plaats daarvan mag u een vast percentage van de totale loonsom als kostenvergoedingen geven. Dat maakt het een stuk eenvoudiger, maar is voor horecaondernemers meestal niet zo gunstig. Een vast percentage van de loonsom is aantrekkelijk als u weinig werknemers met hoge salarissen heeft, maar niet als het om veel werknemers met lage salarissen gaat. Met veel deeltijders en minimumloners is er maar weinig ruimte voor onkostenvergoedingen, die bovendien onder veel werknemers moet worden verdeeld. En gaat u over het vastgestelde percentage heen, dan betaalt u daarover maar liefst 80% belasting. Dat wilt u toch zeker voorkomen?

Voorkom dat u na beëindiging van een tijdelijk arbeidscontract nog een maand loon moet doorbetalen

Ook de regels rond arbeidscontracten gaan op de schop. Dat is vastgelegd in de nieuwe Wet werk en zekerheid. De mogelijkheden van opeenvolgende tijdelijke contracten worden beperkt. U mag niet altijd meer een proeftijd afspreken en de regels voor een concurrentiebeding worden strenger. U moet uw werknemer straks 'aanzeggen' dat een tijdelijk contract niet wordt verlengd, maar pas op, u moet het niet opzeggen, want dan moet u alsnog naar UWV of rechter. De CAO kan alles echter weer anders vaststellen. Ingewikkelde zaken dus, en u loopt ook nog eens het risico om een werknemer van wie het contract is afgelopen een maand extra te moeten betalen. Ook dat kunt u beter voorkomen.

Kleine investering, grote besparing

Speciaal voor u, als lezer, komen Jos van Weert (loonbelastingdeskundige en eindredacteur van PayRoll Magazine) en Nathalie van Goor (arbeidsjurist bij Loonvisie), u vertellen wat er gaat veranderen en hoe u kosten en risico's kunt beperken.

Wat, waar en hoe?

Op maandag 15 september 2014, van 10:00 - 16:00 uur

Hotel Houten (aan de A27)
Hoofdveste 25
3992 DH Houten

Korting:* lezers van De Restaurantkrant, De Cafékrant en Lunchroom betalen geen € 345,- maar *slechts € 295,-

inclusief consumpties voor en tijdens de bijeenkomst
inclusief uitgebreid lunchbuffet
inclusief naborrel
inclusief uitgebreide brochure over de werkkostenregeling
inclusief uitgebreide brochure over de wet werk en zekerheid
exclusief btw

Reserveer snel uw plaats
Stuur een e-mail naar "administratie@2xplain.nl"
Eerst meer weten?
Bel Frans la Poutré of Cas Bakker van 2Xplain: 040-2 947 957

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Coronacrisis
Aantal 'coronaboetes' in horeca staat bijna overal op nul

Het AD heeft onderzocht in hoeverre de gemeenten handhaven met betrekking tot de coronamaatregelen in de horeca. Wat blijkt? In de meeste gemeenten staat de teller op nul; er wordt dus een oogje toegeknepen. Steekproef Wel merken de gemeenten dat de anderhalve meter afstand staads vaker niet w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: