Wees uniek met een industriële inrichting!

28 augustus 2015 |
Wees uniek met een industriële inrichting!<

Jeroen Speksnijder van Spoor 38 aanbieder van industriële meubels en lampen, bevindt zich dagelijks tussen 1.500 vierkante meter aan industriële spullen. Hij reist de hele wereld af, op zoek naar unieke stukken om te verkopen aan horecaondernemers. In dit exclusieve interview vertelt hij je alles over wat hij doet, verkoopt en jou te bieden heeft.

Rode draad
De passie voor industriële vintage exemplaren zat er al van jongs af aan in bij Jeroen Speksnijder. “Als klein jongetje ging ik al het grofvuil af en kocht ik oude deurklinken op. Oude spullen zijn eigenlijk altijd de rode draad in mij leven geweest.” In 2009 besloot hij zijn hart te volgen en er – op advies van zijn vrouw – echt voor te gaan. Zo ontstond Spoor 38: eerst een woonwinkel in Soest, nu een grote loods van 1.500 vierkante meter in Amersfoort die van top tot teen gevuld is met industriële stukken.



Onderscheid maken
Spoor 38 heeft een heel breed assortiment aan allerlei rariteiten, maar ook functionele spullen zoals lichtletters, tafels en krukken. Speksnijder: “Het liefst koop ik alles op in kleine partijen, zodat ik allemaal speciale modellen heb. Ondernemers kunnen hiermee onderscheid maken ten opzichte van hun collega’s.” Hij geeft aan dat de industriële look steeds populairder wordt: “Er komen vaak horecaondernemers naar de loods voor krukken en vervolgens lopen ze de deur uit met tien andere stukken, of andersom”, zegt hij.

Lef
Om je als horecaondernemer te onderscheiden met industriële stukken, moet je volgens Speksnijder vooral gaan voor iets unieks dat 'one of a kind' is. Hiermee maak je indruk op je gasten én op collega’s. “Een ondernemer heeft bijvoorbeeld een bulldozer-automaat, die je vaak op de kermis tegenkomt, in zijn zaak staan. Daar is wel een stukje lef voor nodig.”



Weggooi-maatschappij
Jeroen Speksnijder reist door heel Europa en verder om industriële stukken te scoren. In Nederland blijkt dat nog een lastige klus: “We leven hier in een weggooi-maatschappij, waardoor er bijna niets écht industrieels te vinden is. Het leukste aan industriële spullen is juist dat ze hergebruikt worden. Ik moet dus naar het buitenland.”

Krukken uit Amerika
Zo ging de ondernemer vorig jaar naar Amerika, waar hij een fabriekskruk van zeventig jaar oud vond. Wat bleek? Die krukken werden nog steeds gemaakt! Speksnijder benaderde de fabriek, wat leidde tot een exclusief dealerschap voor Europa. “De krukken waren echt de vondst van het jaar! We hebben verschillende modellen en kleuren en kunnen de krukken ook een doorleefde look geven. Ik heb er een haf jaar aan gewerkt om de nieuwe krukken net zo te krijgen als die ene originele kruk van zeventig jaar oud. En dat is gelukt; ik krijg er veel complimenten over!”



Onderbuikgevoel
Het leukste aan zijn werk vindt Jeroen Speksnijder de markten aflopen en bijzondere vondsten scoren. “Ik koop stukken uit onderbuikgevoel, dus alles wat ik opkoop vind ik zelf mooi. De bijzondere, unieke stukken geven me het meeste voldoening.” Hij is dan ook nog lang niet van plan om te stoppen. “Ik wil vooral zo doorgaan! Ik zal altijd op zoek blijven naar speciale dingen.”

In de septemberuitgave van De CaféKrant en De RestaurantKrant krijg je de mogelijkheid om twee unieke barkrukken te winnen. Hoe? Los de kruiswoordpuzzel op en stuur de juiste oplossing naar de redactie. Alvast veel puzzelplezier toegewenst!

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: