Wees uniek met een industriële inrichting!

28 augustus 2015 |
Wees uniek met een industriële inrichting!<

Jeroen Speksnijder van Spoor 38 aanbieder van industriële meubels en lampen, bevindt zich dagelijks tussen 1.500 vierkante meter aan industriële spullen. Hij reist de hele wereld af, op zoek naar unieke stukken om te verkopen aan horecaondernemers. In dit exclusieve interview vertelt hij je alles over wat hij doet, verkoopt en jou te bieden heeft.

Rode draad
De passie voor industriële vintage exemplaren zat er al van jongs af aan in bij Jeroen Speksnijder. “Als klein jongetje ging ik al het grofvuil af en kocht ik oude deurklinken op. Oude spullen zijn eigenlijk altijd de rode draad in mij leven geweest.” In 2009 besloot hij zijn hart te volgen en er – op advies van zijn vrouw – echt voor te gaan. Zo ontstond Spoor 38: eerst een woonwinkel in Soest, nu een grote loods van 1.500 vierkante meter in Amersfoort die van top tot teen gevuld is met industriële stukken.



Onderscheid maken
Spoor 38 heeft een heel breed assortiment aan allerlei rariteiten, maar ook functionele spullen zoals lichtletters, tafels en krukken. Speksnijder: “Het liefst koop ik alles op in kleine partijen, zodat ik allemaal speciale modellen heb. Ondernemers kunnen hiermee onderscheid maken ten opzichte van hun collega’s.” Hij geeft aan dat de industriële look steeds populairder wordt: “Er komen vaak horecaondernemers naar de loods voor krukken en vervolgens lopen ze de deur uit met tien andere stukken, of andersom”, zegt hij.

Lef
Om je als horecaondernemer te onderscheiden met industriële stukken, moet je volgens Speksnijder vooral gaan voor iets unieks dat 'one of a kind' is. Hiermee maak je indruk op je gasten én op collega’s. “Een ondernemer heeft bijvoorbeeld een bulldozer-automaat, die je vaak op de kermis tegenkomt, in zijn zaak staan. Daar is wel een stukje lef voor nodig.”



Weggooi-maatschappij
Jeroen Speksnijder reist door heel Europa en verder om industriële stukken te scoren. In Nederland blijkt dat nog een lastige klus: “We leven hier in een weggooi-maatschappij, waardoor er bijna niets écht industrieels te vinden is. Het leukste aan industriële spullen is juist dat ze hergebruikt worden. Ik moet dus naar het buitenland.”

Krukken uit Amerika
Zo ging de ondernemer vorig jaar naar Amerika, waar hij een fabriekskruk van zeventig jaar oud vond. Wat bleek? Die krukken werden nog steeds gemaakt! Speksnijder benaderde de fabriek, wat leidde tot een exclusief dealerschap voor Europa. “De krukken waren echt de vondst van het jaar! We hebben verschillende modellen en kleuren en kunnen de krukken ook een doorleefde look geven. Ik heb er een haf jaar aan gewerkt om de nieuwe krukken net zo te krijgen als die ene originele kruk van zeventig jaar oud. En dat is gelukt; ik krijg er veel complimenten over!”



Onderbuikgevoel
Het leukste aan zijn werk vindt Jeroen Speksnijder de markten aflopen en bijzondere vondsten scoren. “Ik koop stukken uit onderbuikgevoel, dus alles wat ik opkoop vind ik zelf mooi. De bijzondere, unieke stukken geven me het meeste voldoening.” Hij is dan ook nog lang niet van plan om te stoppen. “Ik wil vooral zo doorgaan! Ik zal altijd op zoek blijven naar speciale dingen.”

In de septemberuitgave van De CaféKrant en De RestaurantKrant krijg je de mogelijkheid om twee unieke barkrukken te winnen. Hoe? Los de kruiswoordpuzzel op en stuur de juiste oplossing naar de redactie. Alvast veel puzzelplezier toegewenst!

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Koffie & thee
Zijn we allemaal al klaar voor Nationale Koffiedag?

Op dinsdag 24 september 2019, de vierde dinsdag van september, is het Nationale Koffiedag. Hét moment om op deze dag samen een kop koffie te drinken en ideeën uit te wisselen. Ook over de herkomst van de koffie. Meer dan driekwart van de Nederlandse medewerkers (84%) vindt dat lekkere ko...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Koffie & thee
30ml Coffee Roasters wordt lid van Amsterdam Roasters

30ml Coffee Roasters zal zich gaan vestigen bij Amsterdam Roasters in Amsterdam Noord en zal de faciliteiten en koffiebranders gebruiken om de koffie te branden voor hun franchise bedrijven. Frans Kooijman, CEO: "De reden voor 30ml om lid te worden van Amsterdam Roasters is vanwege de samenwerk...

Events Rotterdam
Atoll Rotterdam viert haar 10-jarig jubileum met een 3-daags verjaardagsfeest

Na een filmpje bij de Pathé even een balletje slaan of een drankje nuttigen? Menig Rotterdammer kan beamen dat Atoll de perfecte uitvalbasis is voor een compleet avondje uit. De loungeclub is inmiddels uitgegroeid tot een Rotterdams begrip. En dat kan ook niet anders, want Atoll bestaat dit j...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Drinks Cocktails Events
Helder Fortes Silva wint cocktailwedstrijd Jeneverfestival

Afgelopen weekend vond het Jeneverfestival plaats in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam. Ruim 550 bezoekers waren aanwezig om alles te leren over jenever. Zo’n 18 distillateurs, 30 merken en meer dan 50 producten presenteerden zich in de Grote – of Sint. Janskerk. Het ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: