Premiedifferentiatie: kans of risico?

2 mei 2013 |
Premiedifferentiatie: kans of risico?

Met ingang van 2006 geldt in een aantal sectoren met cyclische werkloosheid een differentiatie in de sectorpremie. Ook voor het sectorfonds Horeca algemeen geldt deze
premiedifferentiatie. De hoogte van de premie is afhankelijk van de overeengekomen duur van de dienstbetrekking met de (tijdelijke) werknemers. De keuze van het type arbeidscontract kan derhalve loonkosten besparen.
In de horecasector gelden twee premiepercentages: een hoog en een laag.

Horeca Algemeen Sectorpremie 2013
Hoog 7,91%
Laag 3,01%

Het verschil van 4,9% levert bij een loonsom van € 400.000 een besparing van € 19.600 op (of een naheffing, te vermeerderen met heffingsrente en/of boete).
Per werknemer dient te worden bezien of het hoge of lage premiepercentage toegepast moet worden.
De toepasselijkheid van de hoge of de lage premie is afhankelijk van de aard van de arbeidsovereenkomst die de horecaonderneming met haar werknemers sluit: kort- of langdurend.

Kort of lang contract
In beginsel geldt het hoge percentage. Het lage percentage mag worden toegepast als de horecaonderneming een schriftelijke arbeidsovereenkomst sluit voor ten minste één jaar of voor onbepaalde tijd met een werknemer. In de arbeidsovereenkomst moet de omvang van de door de werknemer te verrichten arbeid eenduidig zijn vastgelegd. Voor (buitenlandse) studenten gelden aangepaste regels.
Daarnaast dient de horecaonderneming aan een aantal administratieve voorwaarden te voldoen om het lage percentage te kunnen toepassen.

Kritische controle
Bij een oproepcontract waarin de omvang van de werkzaamheden niet is vastgelegd of bij een nul-uren-contract, mag het lage percentage niet worden toegepast.
Onjuiste toepassing van de premiepercentages levert dikwijls forse naheffingsaanslagen op (te verhogen met een boete en berekening van heffingsrente). En de Belastingdienst controleert tegenwoordig kritisch of de sectorpremie tot een juist bedrag wordt afgedragen. Controleer dus of u de juiste percentages heeft toegepast. En met wat handigheden kunt u wellicht ook een besparing realiseren.

Roland van Gessel AA
Mazars Paardekooper Hoffman NV
"Roland.vangessel@mazars.nl"

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Personeel
Michele van Spilbeeck nieuwe Horecadirecteur Bierbrouwerij AB InBev

Michele van Spilbeeck is per 1 maart 2021 de nieuwe Horecadirecteur van Bierbrouwerij AB InBev. Zij volgt Mark Hanssen op, die na meer dan 20 jaar bij de brouwerij een nieuwe uitdaging aangaat. Michele werkt sinds 2013 bij de brouwer en is een bekend gezicht binnen de Nederlandse horeca. De afge ...

Achtergronden
15 jaar geleden in De CaféKrant: alles over eetcafés

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2007, het jaar waarin De CaféKrant ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download hier de werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: