Vandaag is EVE Scheveningen officieel geopend. Het futuristische pand van Hommerson heeft met dit nieuwe, multifunctionele horecaconcept eindelijk een nieuwe bestemming gekregen. Bij EVE kunnen gasten niet alleen genieten van de Zuid-Amerikaanse en Aziatische keuken, maar ook werken en ontspannen met uitzicht op zee en zich laten verrassen door muziek- en dansavonden.
Op vrijdag- en zaterdagavonden verandert EVE Scheveningen in Club EVE, waar thema-avonden als salsa, jazz en comedy op het programma staan. Ook zullen er regelmatig bekende gastchefs koken. De feestelijke opening werd verricht door Saman Mohammadi van RE:BORN, exploitant van EVE, en Désirée Hommerson namens de pandeigenaar, samen met burgemeester Jan van Zanen. EVE, gelegen aan de Noorderboulevard op Scheveningen, is vanaf zondag 15 juni geopend voor het publiek.
Saman Mohammadi, eigenaar van RE:BORN, is trots en zegt: “Met EVE laten we zien dat het mogelijk is om een plek met een uitdagende voorgeschiedenis om te vormen tot iets waardevols voor de stad. We zijn tegen leegstand en creëren graag plekken waar de stad trots op kan zijn. Het vergt wel visie, liefde, en bovenal lef. De kracht van EVE zit in het meebewegen met het dagritme van de badplaats het hele jaar rond, gecombineerd met een onderscheidend aanbod en sterke lokale verankering.”
Burgemeester Jan van Zanen: "Ik vind het geweldig dat RE:BORN zich over dit paviljoen ontfermt. Met de opening van EVE Scheveningen krijgt het noordelijke gedeelte van de boulevard een impuls die het goed kan gebruiken. Het is mooi om te zien dat deze plek nieuw leven ingeblazen wordt en dat de grandeur van weleer terugkeert. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het deze keer wél lukt."
Eigentijds horecaconcept
EVE Scheveningen is een plek waar bezoekers overdag terecht kunnen om te ontspannen, lunchen of de laptop openklappen met uitzicht op zee. In de avond transformeert het tot een levendig restaurant. Op geselecteerde avonden zelfs tot een stijlvolle club met livemuziek en dj’s en met speciale thema-avonden zoals een salsa, jazz en comedy EVE. De menukaart is zorgvuldig samengesteld met een team van chefs om gerechten te creëren die nog niet worden geserveerd in Scheveningen. De fusion keuken heeft invloeden uit Zuid-Amerika en Azië. De shared dining gerechten op de kaart zijn o.a. Ceviche van king fish met kokos, limoen, zeekraal en radijs of Vegan Tacos en Bao Buns. Ook komt er maandelijks een bekende chef-kok koken bij EVE Scheveningen die een ‘signature dish’ achterlaat op het menu.
Renovatie eerste verdieping
Na het zomerseizoen start de renovatie van de eerste verdieping van EVE Scheveningen. In de tussenliggende maanden wordt het concept hiervoor verder uitgewerkt. Met deze vernieuwing zet RE:BORN een volgende stap richting het totaalconcept dat in 2026 wordt gelanceerd.