Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Job de Swart Nederlands derde Master of Wine

Gast betaalt per ongeluk 3800 euro voor een glas wijn

Trend: rode wijn kun je prima koelen

Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen

Amsterdams eerste natuurwijnfestival

Leg de rode wijn maar in de koelkast 

Duurder, gezonder en duurzamer; dit zijn de wijntrends van 2018

Nederland is grote invoerder van Champagne

RYPP: Rotterdams eerste wijnfestival is terug

Betty Koster benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2018

Wijntrainingen bij de Horeca Academie

Alles over wijn: 'De moderne consument weet vaker smaken te onderscheiden'

Dit is de goede drinktemperatuur voor rode wijn

Interview: Glas in Lood bloeit op met pubquiz

Goedkope wijn van de Lidl één van de beste ter wereld

Dit zijn de beste Pays d’Oc IGP wijnen op de Nederlandse wijnkaart

Limburg heeft eerste Nederlandse streekwijn

Wijncafé Alex + Pinard geopend in Amsterdam

Mensheid drinkt al langer wijn dan werd aangenomen

Wijn bij Stijn uit Den Bosch bekroond tot Wine Bar of the Year 2017

Felix Huisken geslaagd voor zijn Meesterproef

Deze Nederlandse wijn verrast wijnkenners

Pays d’Oc pop-up wine bar voor 12 dagen in Odeon Amsterdam

Interview: Stadsbar Mauritshuis van start in Groningen

'Verboden' Spaanse blauwe wijn is hit in Amerika

Slecht nieuws: wijn wordt echt duurder volgend jaar

Duurdere wijn smaakt echt beter

Interesse in wijn was nog nooit zo groot in Nederland

Fontein met gratis wijn in Italië

Slecht oogstjaar zorgt voor minder flessen Nederlandse wijn

Dramatische terugval productie Franse wijnen

Opwarming van aarde is bedreiging voor wijnproductie

Nationaal Bieronderzoek: speciaalbier met minder alcohol nieuwe smaakmaker

Interview: Café Het Veulen, Den Bosch

Aandacht voor wijn bij horecaopleidingen verschilt sterk

Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt

Nederlandse wijn wordt steeds beter

Dit is waarom de wijn duurder wordt...

Minder wijn geproduceerd in 2016

Wat zet je op de bierkaart?

Voorjaarswijnen: Het terrasseizoen is geopend!

Witte wijn wint aan populariteit

Khalid Oubaha: 'Je moet oppassen dat je geen brandweerman wordt'

Onderzoeker ontwerpt wijnfles die niet morst

Video: Zwolse horeca inspireert!

De 7 wijnregels en de psychologie achter de huiswijn

Vyne in Amsterdam voor vier weken pop-up restaurant

De Winter gaat voor authenticiteit met Nieuwe Dikke Dries Oost

Biologische wijn scoort beter op smaak dan gewone

Vanavond: documentaire over de grootste wijnoplichter ooit

'Bubbeltaks' verdwijnt: champagne goedkoper

Wijn: eigentijdse Italiaanse wijnen met een goede marge

Wijntje bij de kapper? Van de VVD mag het

Zo duur is een fles wijn in 65 landen

Minder wijn geproduceerd

Nijmegenaren maken beste wijn Portugal

Grapedistrict bestaat 10 jaar

Nog steeds wijn schenken in Zwolse winkels

Titel Meester Wijn & Spijs '16 voor 'Eindeloos'

Innovatieve wijn-app binnenkort op de markt

Meer dan 100 bieren en 30 wijnen op nieuw festival

Prestigieuze wijncollectie Henk Savelberg binnenkort geveild

Makro stopt met meeste webwinkels

Wijnbar geopend in Citymall Almere

Warsteiner lanceert nieuw speciaalbier

Robèr Willemsen is nieuwe voorzitter KHN

Franse wijngaarden lijden onder hagel

Ontdek de 7 theedrinktrends

Festival DORST trekt ruim 12.500 bezoekers

Opening restaurant en foodbar in Muiderberg

In deze 10 steden is alcohol het goedkoopst

Gajes is beste bier van Nederland

Haagse koffiebar lanceert picknickbox

Blurring-ondernemer op de vinger getikt

Boompjes heropent als eventlocatie

Nieuw horecaconcept in Doetinchem

Gaat 500 euro-biljet verdwijnen?

Pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw is weer open

Mogelijk La Place in winkelcentrum Utrecht

Vista restaurant en food bar opent deuren

Nederlanders drinken minder wijn

Alcoholrichtlijnen verschillen sterk per land

Jongeren positief over leeftijdsgrens alcohol

Cafe De Speeltuin Breda definitief gesloten

Bierprofessor: er zijn teveel bierstijlen

Café Ter Marsch opent deuren

Bijna 8.000 bezoekers Horeca & Food Inspiratie Venray

Festival DORST trekt langs enkele steden

Nieuwe champagnebar opent op Schiphol

'Zo. Nu eerst een Bavaria' succesvol verdedigd

Frans wijnjaar 2015: meer oogst van topkwaliteit

Spaanse wijnen populairder dan Franse

Biertekort door tekort aan hop?

Toch geen La Place in Alphen aan den Rijn

West-Indisch Huis verwelkomt horeca

Column: leegstand betekent het einde van de horeca

Foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt uit

Amsterdamse kroegeigenaar moet terrassen verwijderen

Nieuw restaurant met dutch food concept

Restaurant Yoepz opent in Amsterdam

7 misverstanden over mosselen

Dutch Beer Challenge 2016 in Rotterdam

Makro richt zich meer op horecaondernemers

Encore Bar & Grill opent deuren in Rotterdam

Bouzy is de beste wine bar van Nederland

De Horeca 100 van 2015

Minder regels voor Haagse terrassen

STAN&CO Arnhem geopend

Nominaties Horecava Innovation Awards bekend

Brasserie Brut presenteert ice dome

Heel Nederland geschikt voor wijnteelt

Nieuwe foodcourt: Yada Yada Market

Dit zijn de perfecte hoeveelheden wijn

Hippe nieuwe cocktailbar in Amsterdam

60 jaar Horecava met winactie gevierd

Restaurant wereldmuseum heeft beste wijn

Column: Klaag maar raak. Het helpt niet

Restaurant Karakter serveert Griekse wijn

Restaurant Hotel New York opent deuren

Franse cuisine in Amerikaanse huiskamers

Nieuw: de tunasteak burger

Nieuwe meestertitel in de horeca?

Franse wijn is minder populair

Eerste paal voor Vista restaurant & food bar

Nieuwe horecazaak in Den Haag geopend

Gastvrij Rotterdam bijna van start

Hardenberg als culinair middelpunt

Interview Erik Stroink, BBB Maastricht

Le Cordon Bleu introduceert nieuwe opleiding

Wijnproeven met topsommelier

Culinair event 'Mosselen in de Oude Haven'

La Place komt met wijnbar en avondhoreca

Rode wijn in hotels Madrid het voordeligst

Starbucks gaat verder met bier en wijn

In de rij voor wijngaard Amsterdam

Nieuw platform voor thuiskoks: AirDnD

Duurste wijn ter wereld: €14.000

Eigen wijngaard voor Amsterdam

Gastvrouw Yf leidt jonge garde op

Deze horecaondernemers staan op De Pier

De Keet van Heerde 75 jaar lid KHN

Amsterdam weer duurste terrasstad

Mooie nieuwe horecahotspot in Leiden

Mosselwijn 2015: Albarino Pionero Maccerato

Gratis kraanwater tijdens Tour Utrecht

Nieuwe biergarten in Rotterdam

Ondernemers kiezen beste mosselwijn

Driegangenmenu bij muziekfestival

Een winnaarsmentaliteit

SVH lanceert game 'Aan de slag in de horeca'

Interview Wester Paviljoen, Rotterdam

Nieuwe Italiaanse trattoria in Amsterdam

Jopen Mooie Nel beste bier van Nederland

De 20 beste inkooptips

Nieuwe kroeg in Helmond

CuliTip: Asperges met coquilles

Jonge ondernemers winnen 2 jaar gratis huur

Wijnbar in Montfoorts hotel

Superfood? Brainfood!

Bodymassage met rode wijn

Nieuw restaurant in Oegstgeest

Sommelier Ruben Kwakman's wijngeheimen

Lekker zoet: zuurvlees

Cafés ten onder door idiote regeltjes

Betaalt de horeca te veel btw?

Fries Food Festival op komst

Nieuw Beren eetcafé in Zoetermeer

Brasserie Engels is heropend

Starbucks serveert nu ook wijn en bier

Hippe hamburgerzaak in Rotterdam

DrankenCompagnie opgericht

Wijn helpt vet te verbranden

Sligro mag geen drank verkopen

Wild zwijn molesteert horecazaak (VIDEO)

Grand Hotel Karel V heeft eigen speciaalbier

Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2014

Horeca DNA neemt bedrijvenregister over

Pop-up bier- en wijnwinkel in Tiel

Ambachtelijke brouwerijen populairder

Café De Heksenketel gaat sluiten

Dit jaar bier bij het kerstdiner?

De beste wine bar van 2014 is...

De Beren eetcafé in Amersfoort

Bah, regels...

Wijn, noten en chocolade maken botten sterk

Makro Horecadag: nieuwe spreker bekend!

Nieuw in Laren: Gastrobar Anton

Dit is de beste Belgische sommelier

Worst wijncafé serveert nu ook lunch

Vernieuwde Makro Vianen bijna open!

13.169 bezoekers BBB en Folie Culinaire

Laatste dag BBB en Folie Culinaire

BBB en Folie Culinaire: 10% meer bezoekers

Topgastronomie op Folie Culinaire

Storytelling op de 60e BBB

Café Philip Tilburg weer open na verbouwing

BBB horecabeurs viert feest: 60 jaar

Nederlandse wijnproductie opgeschroefd

Geen bloedbank, maar een bierbank

Biertje weggeven? Zou ik niet doen

Bokbier te vroeg geserveerd

BBQ verpest door verkeerde wijn

Welke wine bar is de beste van Nederland?

Nieuw in lochem: Rob's Gastrobar

Documentaires over alcohol

Kroeg met uitsterven bedreigd

Australiërs zijn onzeker over wijn

22 t/m 24 september: Gastvrij Rotterdam

Pincobar De Zwarte Vosch Utrecht geopend

Wijninstituut VS verzamelt info na aardbeving

Alcohol is goed voor conditie

Wijnbar voor terminale patiënten in Frans ziekenhuis

'Nederlanders drinken niet om dronken te worden'

3 x goud voor wijndomein Sint Martinus

Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse bos

Zakelijk biologisch bestellen

Wetgeving personeel per 2015

Nieuwe eigenaren voor Heeren Dubbel

Nijmegen weer goedkoopste terrasstad

BTW-tarieven voor dranken in de horeca

Betaalt u straks 80% belasting op onkostenvergoedingen?

Beste koffie vind je bij NIKA

Meer bier bij het diner in België

UPDATE: Licentieplicht Videma

Horeca Soest groeit te hard

100 miljoen voor Belgische horeca?

The Matrixx Nijmegen dicht

Rootz heeft beste bier-spijscombinaties

Bijenkorf opent nieuw horecaconcept

Hogeropgeleiden de horeca in

Smaak verandert door licht en muziek

Chinezen drinken dure wijn

In gevecht met de zuipketen

Finalisten bier aan tafel trofee bekend

Complete restyling Magneet Poortugaal

Crisis voorbij voor strandhoreca

Torres meest gewaardeerde wijnhuis

Cocktailtrends: durf te mixen

Starbucks gaat bier en wijn verkopen

Bier met espresso bij Talud9

Brusco geeft Lambrusco imago 2.0

Feest en Bierplankje bij café Mereboer

Vaticaan is flink in de olie

Sligro rolt horecagroothandel 3.0 uit

Caféweek moet gasten verrassen

Drankproducent lanceert academie

Inkopen, voorraad en groothandel 2.0

Achouffe komt met dessertbier

Dranken: hot or not in 2014

Café maakt wijnkaart winterklaar

Gaycafé minder voor Breda

Wel of geen wijntekort?

BTW in de horeca

Speciaal bier voor bij diner gelanceerd

Hertog Jan Bockbier bij Café De Dikke

Vanhorenbeeck Vinoloog van het Jaar

Hoe organiseer je de muziek?

BBB Maastricht in beeld

Aftrap eerste week van de sake

Franse wijnen zijn niet giftig

8 tips voor een goede huiswijn

Bierverteller te gast bij Utrechtse zaak

Restaurantgast eet bord niet leeg

Eerste dag voor Gastvrij Rotterdam

Wijnkennis opdoen op de BBB

Makro organisator Drechtse borrel

Bier en spijs op Gastvrij Rotterdam

Introductie Cuvana en Dead Crow

Wijn Masterclass Horecabeurs Hardenberg

5&33 opent in oktober haar deuren

Horeca Inspiratie Hardenberg

Biersommelier zet bier-spijs op de kaart

Nieuw: wijn met een cola-smaakje

Horecabeurs start inspiratie-verkiezing

Deze zomer nieuwe popclub Amersfoort

Een kreeft in de zon

Eerste vaatje haring 2013: 66.550 euro

Sfeerimpressie Vinexpo in Bordeaux

Uitslag Nationale Open-Wijncompetitie

In opmars dankzij De RestaurantKrant

Starten met to go? Leer van HMSHost!

KHN trekt zich terug uit SVH

De stressboog van luchtvaartreizigers

Meer omzet met juiste dienblad

Nederlander in finale van Diageo

Wijngrens verschuift naar het noorden

Speciale wijn ter ere van kroning

Cocktail- en wijnkennis bij Spark

Gast wil niet betalen voor kraanwater

Van Zanten eerste café met wijnlabel

ZuiderSchinkel viert haar jubileum

Nieuwe horecazaak in Utrecht

Horeca Inspiratie 18, 19 & 20 maart

Wijn van Jolie en Pitt snel uitverkocht

Hogere leeftijd alcohol definitief

Alles voor de natte horeca in Evenementenhal Venray

Bier en wijn proeven in Venray

Nieuwe bubbeltrend uit Duitsland

Streek Gastronomie Plein Venray

SVH Meesters verenigd op nieuwe site

Vierde editie voor Italiaanse wijnvakdag

P&F: Vergoedingen en de WKR (3/6)

Studenten ontwerpen krijtglas

Bieren voor het goede doel

Finale Bier en Gastronomie Award dichtbij

Een laatste vaarwel voor Joke

HorecaHelden 2013 bekend

Bekendmaking van de HorecaHelden

Horecava reikt innovatie-awards uit

Nieuwjaarsborrel voor Eigendom

Stem op uw HorecaHeld

Joke zegt Horecava vaarwel!

Kanshebbers Innovation Award bekend

Eigenaren Dégust starten café in Utrecht

Whisky wint aan populariteit

Kanshebbers horecahelden 2013

Restaurant Heerlijk start sakebar

Regeerakkoord: alcoholgrens naar 18

Schiedamsche jenever wint titel

Viticulture 3.0: Nieuw wijnconcept

Grand Café Halewijn krijgt vermelding

Vier gratis tips voor omzetverhoging

Horeca Relatiedagen Hardenberg

Waar of niet waar: ronde 5

Waar staat de Hitler-wijn? Naast de paus!

Frankrijk exporteert meer wijn

Serveren zonder morsen met dienblad

Wijninitiatief is succesvol voor goed doel

Nieuw terras wijnbar Het Eigendom

Winery van By the Grape nieuw concept

Grand cafe van nu: Van Buuren

Bier blijft favoriete vakantiedrank

Ook rookverbod in Bulgarije

Wijnbar De Bolleboos opent in Rotterdam

Eerste schoonheidsbar in Nederland

Nieuw speciaalbier Kruijens Kracht

Bresc maakt culinair roosteren mogelijk

Proeven en zakendoen op Horeca R'dam

Bartenders strijden om wereldtitel

Sloveense wijnmakers op wijnproeverij

Europeanen drinken meeste alcohol

Twee dagen Bierfestival Groningen

Toekomstmuziek: 'Château de Gaga'?

Mozart en Bach zorgen voor dorst

Starbucks gaat door met proef

Alejandro Mendez maakt gratis koffie

In beeld: van de beursvoer (3)

In beeld: van de beursvoer (4)

2012 wordt het jaar van oerproducten

Het Wijnhuis is meest gastvrije café van 2012

In beeld: Horecava 2012 van start

Bestaan bedrijfschap Horeca in gevaar

Deel je passie met de wereld! (1/6)

Schimmel in Deens bier

Kamer beslist snel over bedrijfschappen

Inspiratie op HORECA 2011

Aardbeien vóór wijn

Finalisten Bier & Gastronomie Award bekend

Horecawerf Wild-event 2011

Hans Meijs Vinoloog 2012

Nederland importeert meer wijn

Fons Bombeeck winnaar kruiswoordpuzzel

'Bezuinigingen tasten toerisme aan'

Nederstigt voorzitter vinologenvereniging

Wijnconsumptie stabiel op 26 miljard liter

RateBeer.com verkiest Zweeds bier tot beste

Tapwedstrijd voor Doetinchemse kasteleins

The Harbour Club schenkt beste huiswijn

Verzekeraar biedt alcoholtest aan in horeca

Nederlandse bubbels heten 'Sprankel'

Dagboek3 De Vroolijke Frans-Op volle toeren

Nieuw café met regiowijnen en -gerechten

Wijnetiket vermeldt CO2-uitstoot per glas

Starbucks zet naast koffie in op wijn en bier

Hotelbars blazen publeven Londen leven in

Beste Fairtrade wijnen komen uit Zuid-Afrika

Dagboek 2 De Vroolijke Frans-De kop is er af!

Ontmoeten centraal tijdens Horecava 2011

Smaak centraal tijdens Foodservice Fair

Oostenrijk als opwindend wijnland

Spanje en Portugal maken nieuwe wijnsoort

Controle jongeren in horeca onder de maat

'Het Nederlandse antirookbeleid faalt'

Nieuwe Bacardi & Coca-Cola Carafe

Mineraalwater als ideale tafelpartner

Chefkoks lanceren koffielijn voor topgastronomie

Theemachine van Da Silva wint Overall Innovation Award 2010

Duurzaamheid sleutelwoord op Horecava 2010

Cognac uit 1788 voor 25.000 euro geveild

Gemeenten versoepelen regels voor horeca

Nieuwe culinaire hotspot: Wereldmuseum Rotterdam

BEWUST Food Innovatiedagen komen eraan

Limburgse restaurants serveren streekmenu's met speciaalbier

Brabantse kroegen verdwijnen in rap tempo

Werkgelegenheid horeca krimpt met 28.000 banen

Mosselseizoen feestelijk geopend in Blokzijl

Espressobar 'Boven 't IJ' geopend

Café De Blauwe Hemel is weer open

Franse wijnsector ziet export teruglopen

Totaalverbod alcohol onder zestien op komst

Horecazaken mogen langer open blijven

Carnaval gaat door!

Recessie treft restaurants en cafés sterker dan hotels

Koekje er bij

Koekje d’r bij

Sport- en loungecafé in Maastheater

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: