'Disfunctioneren moet bewezen worden, aannemelijk maken is onvoldoende'

20 december 2016 | Lianne Hoorntje en Merièm Bouiga

Als een werknemer zijn taken niet goed uitvoert of de gestelde resultaten niet behaalt, kan dit een reden voor de werkgever zijn om de arbeidsovereenkomst te willen ontbinden. Het ontslaan van een werknemer op grond van disfunctioneren is onder het nieuwe ontslagrecht beslist niet makkelijk. Het is zeer risicovol om met een slecht of matig opgebouwd ontslagdossier naar de kantonrechter te stappen met een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Onder het huidige recht zal de rechter de arbeidsovereenkomst op grond van disfunctioneren slechts ontbinden als de werkgever een dossier kan overleggen waarin het disfunctioneren duidelijk naar voren komt en waaruit blijkt dat de werknemer door de werkgever daadwerkelijk in de gelegenheid is gesteld zijn functioneren te verbeteren. 

Als werkgever is het daarom belangrijk om regelmatig functioneringsgesprekken te voeren en te documenteren, schriftelijke waarschuwingen te geven en maatregelen te treffen wanneer de werknemer zijn functioneren niet verbetert. Bovendien moet de werknemer middels een verbetertraject actief worden begeleid in het verbeteren van zijn prestaties. Het enkel uiten van kritiek op het werk van de werknemer is onvoldoende.   

De kantonrechter Noord-Holland heeft zich onlangs uitgesproken over de vraag hoe de aan hem gepresenteerde feiten vervolgens moeten worden gewaardeerd. Tot nu toe oordeelden de meeste kantonrechters dat de werkgever het disfunctioneren ‘aannemelijk’ moest maken. De kantonrechter  Noord-Holland gaat een stap verder door te oordelen dat de werkgever de fouten van de werknemer moet bewijzen, een zwaardere toets dus. In deze zaak ging het om een werkgever die stelde dat de werknemer disfunctioneerde. De werknemer verweerde zich met de stelling dat de werkgever plotseling strengere eisen was gaan stellen aan zijn werk. De werkgever slaagde er vervolgens niet in om zijn stellingen te bewijzen. Mede om die reden wees de kantonrechter het ontbindingsverzoek van de werkgever af. 

In deze zaak stapt de kantonrechter dus af van de voorheen geldende regel dat het ‘aannemelijk maken’ van disfunctioneren voldoende is. Naar het oordeel van deze kantonrechter moet het disfunctioneren  door de werkgever bewezen worden. Des te meer reden om het disfunctioneren van een werknemer zorgvuldig te documenteren.  

Een bijdrage van Lianne Hoorntje en Merièm Bouiga. www.boekel.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Prijs voeding fors gestegen, vooral vlees en vis veel duurder

De prijzen van voedingsmiddelen stegen in mei 3,8 procent, nagenoeg de hoogste prijsstijging van voedsel in de afgelopen tien jaar. De prijzen voor vlees en vis stegen het sterkst. Dit meldt het CBS op basis van nadere analyse van de consumentenprijsindex. Na de eerste maanden van 2009 stegen de ...

Opening Utrecht
Familiezaak KARAF Food & Drinks opent haar deuren

Utrecht heeft er een nieuwe horecagelegenheid bij: KARAF Food & Drinks aan de Korte Jansstraat. Na meerdere succesvolle restaurants, beginnen eigenaren Fatma en Mustafa Kara deze nieuwe zaak met terras op een prachtige locatie in de Domstad. Voor Utrechtse horecaliefhebbers is KARAF geen onbe...

Columns
Column: roken verbieden is juist gastvrij!

Ik blijf het opmerkelijk vinden. Dat alle berichten die betrekking hebben op ‘roken’ op onze caféwebsite de grootste bezoekersaantallen krijgen, vrijwel zonder uitzondering. Wat is dat toch, die fascinatie voor het rookverbod in de horeca? Inmiddels is het rookverbod ruim tien jaa...

Onderzoek: aantal nieuwe foodfestivals drastisch gedaald

Het aantal festivals is in twee jaar tijd met ruim 10% teruggelopen. Dat blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam naar het festivallandschap in Nederland. Verantwoordelijk lector Harry van Vliet (Crossmedia): "De daling in het aantal muziekfestivals was al zichtbaar in 2017, maar de...

Amsterdam Opening
Nieuwe pop-up keuken Luca's Pizza opent in de Kopstootbar

Vanaf zaterdag 15 juni opent er een nieuwe pop-up keuken in de Amsterdamse Kopstootbar. Om de paar maanden werkt er een nieuwe chef in de pop-up keuken van de bar. Dit keer is het de beurt aan Luc Geertzen, die er Luca's Pizza opent. De pizzeria is gedurende de zomer te bewonderen. De pizzeri...

Achtergronden
Mag een café lachgas verkopen?

Lachgas is een middel dat wordt gebruikt als verdovingsmiddel bij operaties en recreatief als roesmiddel. Sinds juli 2016 valt lachgas dat verkocht wordt in ballonnen onder de Warenwet, dus niet meer onder de Geneesmiddelenwet. Hierdoor is de NVWA de partij die toeziet op de verkoop van lachgasballo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: