Marineren met zuivel is niet nieuw. Als je kijkt naar de Indiase keuken, is marineren in yoghurt al een eeuwenoud gebruik in curries. Ook in de Turkse...
Welke vis koop je in welk seizoen? Het is een vraag die iedereen zich weleens heeft gesteld. Niet alleen vanwege de versheid van de vis, maar ook met...
Viseters zijn Nederlanders niet, ondanks het feit dat we aan de zee grenzen. De Nederlander eet zo’n 21 kilo vis per jaar, terwijl IJslanders bi...
"Vis koken is een doodzonde, net als het te heet bakken van zalm", verklaart Leonie van Mierlo. Van Mierlo is een protegé van wi...
Nederlanders eten niet vaak (genoeg) vis. Waar vroeger steevast iedere vrijdag vis op het Nederlandse menu stond, is dat nu nog maar eens per vier wek...
De Netflix documentaire ‘Seaspiracy’ pakt de wereldwijde visindustrie keihard aan. Documentairemaker Ali Tabrizi zet een beeld neer over d...
Uit onderzoek van de Nederlandse Brouwers blijkt dat speciaalbier nog altijd stijgt in populariteit. Er lijkt geen einde te komen aan de opmars en het...
In de Scheveningse vissershaven vind je het Zeemanshuis, een café dat al sinds 1990 een toevluchtsoord is voor havenarbeiders, Engelse en Deens...