Dit café rekent biertjes af per 100 gram

Auteur: Jorien Slager
9 december 2016
Dit café rekent biertjes af per 100 gram

Het voormalige brouwhuis aan de Ceresstraat in Breda heeft zijn gewenste horecauitbater gevonden. Vanaf maart hoopt Wichert van Rijn Beers & Barrels te openen. “Ik denk dat we voor Breda iets unieks toevoegen.”

Van Rijn heeft in Utrecht al twee vestigingen van Beers & Barrels. De vestiging in de oude brouwerij wordt de eerste buiten zijn thuisstad. Het unieke: je kunt aan tafel je eigen bier tappen. “In Utrecht hebben we dat bij zes grote tafels, voor Breda zijn we aan het kijken hoe we dat gaan aanpakken.”

Hoe werkt dat dan? Een euro inwerpen en het bier gaat stromen? Dat niet. “Bij de taptafels heb je je eigen fust, dat in de barrelroom staat. Dat wegen we bij binnenkomst en bij vertrek. Het verschil betaal je. Je betaalt dus per 100 gram bier.”

Overig nieuws